KLINIK GIGI

Kisahnya sakit gigi yg amat sgt..sejak mengandungkn Hadeef..byk kalsium ku dah diserap kat babyku yg montok tu..ehehe..sangup aje utk ank tersyg..tp mmg normal pom segala kalsium yg kita ada mmg akn diserap oleh anak..sbb tu kkdg ibu mengandung dan selps melahirkan ank mengalami sakit belakang..sakit gigi..dan ibu-ibu mesti mengambil langkah2 proaktif utk mengembalikn semula kekuatan dan menambah kalsium dlm badan sprti minum susu, mkn tablet susu kambing,mkn kurma.

Kisahnya SB sakit gigi menyerang sblum Hadeef dilahirkan lagi,tp bertahan sbb fikir takut nk jumpa dentist..fikir pregnant kn..kang dentist wt pepe lak..(ahaa..padahal takpe je jumpa dentist sbnarnya..dia kn buat yg minor2 aje..yg major cam pembedahan akn dibuat slps bersalin jika mahu)..yg penting..takut dan mls benornya nk baring ngan keadaan perut memboyot..kuikui..jadik SB decide bertahan slagi boleh..dan wiken yg lepas slps Hadeef berusia 3 bulan setengah..(lama tu tahan sakit,itu pom sbb xleh dah mkn feberet food)..SB bukan boleh kalau x makan..mengunyah aje kejenya..baru la terkedek2 ajak Mr.LP gi klinik gigi private nk check gigi..kalau nk harapkn klinik gomen..appointmnt doc akn mengambil masa yg lama..bukan boleh walk-in..sanggupla menggagahkn diri mengorbankan ewang utk gigiku..

Mr.LP tak abis2 duk promote KLINIK GIGI LISA ALIS,kat depan PKNS Bangi nun..so, mintalah dia bawak SB kesana..bimbang juga..dgn LP nk pegang hadeef lagi..boleh ke SB nk rawat gg nih..ni first time benornya SB g sini..masuk2 pintu aje..ada ramai org duk menunggu,tanya cik assistant kt kaunter,lama lg tak..dia ckp " tak kak,kejap aje, ada 2 org patient aje"tp SB tgk ramai noo yg menunggu kt luar tuh..tp best tmpt dia sbb selesa..SB duk dlm 6 minit..terus kene panggil..aikk cptnya..masuk dlm bilik rawatan..selesa dan doc pun sgt nice..lembut aje ckp..hilang jap skit gg..SB pom ckpla sakt kt mana..SB nk tampak gg ni ha..lubang dah besau..pastu siap ada lubang tambahan lg..nk suh doc wt scaling skali ar..dah alang2 dtg kn...kt cini xde whitening, kalau ada mahuku sekali harung ajek..doc ni lembut aje wt keje..tak sakit dan tak berdarah..sgt berhati2 wt keje..sgt suka ar wt rawatan gg kt cini..mmg recommended ar to those yg sakit gigi..harga no bad ar:-
Harga standard tuk tampalan,scaling,cabut gg cini ada bermula dari RM70

Tampal gg (yg ni besau ckit)=RM100
Tampalan kedua(kecik) = RM70
scaling gg = RM80
sume skali SB bayor RM250 dan dpt service yg memuaskan!!

Ada ar dlm sejam duk dlm tu..selesai aje tgk Hadeef dah tido atas riba abah dia..selesa katakn..abah dia la sakit pinggang duk pegang dia..hihi...
mmg best ar klinik ni..lenkali boleh ke sini lagik..

Sedih + Stress + Sob..Sob..

entry sedikit sedih..
next week dah nk masuk keje..Hadeef taknak minum susu dari botol..masa keje nk hantar nursery..sedihnya rasa hati..actually baru seminggu ni gigih latih hadeef guna botol..sblum ni masa dlm pantang dia nak aje..pastu lps pantang direct bf,mungkin juga sbb skang dia dah 3 bulan++,dan dah kenal p**t*** kut..sbb tu dia refuse....mungkin ni dugaan buat ibu dia kut..ibu dia kene byk bersabar nih..ehehe..sedih kejap..sob..sob..tp jauh di hati kecil tekad nk cuba dan cuba lg..cuma alhamdulillah nursery kt opis SB aje..ada pepe hal SB boleh turun tgkkan hadeef..moga2 SB tabah..hihihi..gelak dalam kerisauan..