SUDAH 4 HARI HADEEF TAK POO-POO

Risau juga bila Hadeef dah 4 hari tak berak, risau sgt2..sbb dia dah mula mkn makanan pejal..dlm pala ni duk pikir napelah anak ibu ni ya...duk jenuh urut2 perut dia tiap kali tukar pampers, dia sengih2 aje..cuma mlm tadi SB rasa dia kembung perut, tp dia tak menangis pun, cuma merengek cam tak selesa kut...pepagi ni Mr.LP ajak bawak Hadeef gi jumpa doktor..elok aje ckp gitu..hadeef dah bising2..igtkan minta didukung.rupanya nk ckp dah berak dah...Alhamdulilah dan poo-poo dah dia..berak dlm pampers yg baru ibu tukar ya..tak pasal2 ibu ngan abah gi keje lambat ckit..sayang anak ibu ni..!!

BELOK KIRI JIKA TIADA KENDERAAN


Jika anda melalui traffic light di Putrajaya atau kawasan2 sewaktu dengannya..mesti akan perasan satu sign board kecik yg ditampal di tiang traffic light " BELOK KIRI JIKA TIADA KENDERAAN"..so silalah belok jika tiada kenderaan ye...ini adalah untuk melancarkan lagi trafik sebenarnya...

Dan kekadang penduduk putrajaya terbawa2 amalan membelok jika tiada kenderaan jika berada di luar Putrajaya sekali pun..sesekali terlepas takpe..tp kalau malang tak berbau...ha..jawab sendiri..

Dan ada juga org dari luar Putrajaya atau yg tak pernah tgk sign board ni...dek kerana tak membaca sign board tu atau buat2 tak tahu...duk tunggulah traffic light bertukar ke kolor hijau..padahal yg belakang dah hon-hon bukan main dah....wt bodo aje..atau terpinga2...kenapa ek kenapa ekk org hon??? erm..alahai...ada juga yg wt bodo je duk tunggu jugak...padahal org blkg dah membara dah ni...uhuuu...tak tahu nk ckp daa..

Dan satu perangai lagi...org Putrajaya sendrilah kut..dek kerana terror sgt dah tu...org kata BELOK KIRI JIKA TIADA KENDERAAN...dah ko gi BELOK KIRI SEMASA ADA KENDERAAN jugak tu apasal???!!! carik nahas ke apa??

Alahai manusia..

Mak tak sihat

last week mak tak sihat..demam dan sakit badan..sebab mak byk ngat wat keje kat kampung nun..tambah2 lg ngan mak duk rajin kemas sampah2 dauh2 ranting kayu sbb tebang pokok besar depan umah..lagi2 ngan cuaca panas+ jerebu masa tu..mak kata kalau tak kemas, wt semak mata aje tgk..sampai bila nk tgk daun2 kayu tu camtu..erm..kalau SB sendri pun naik rimas tgk sampah2..tp mak wat sorang2..yelah sape yg ada kt kg..adik pun gi keje..balik keje dah penat...makla wat sorang2..sampai jatuh sakit..

Dan kak ngah wat balik mak ke rumah dia..baru jap dia kol ckp mak gi kecemasan sbb demam tinggi...risau Sb dibuatnya..mahu je terbang balik kampung...tp kak ngah kata sume ok...doc dah check tekanan darah ok, blood test ok, kencing manis takde..cuma this morning mak muntah2 dan pening2...tak mkn pun sblum g klinik td, nasib tak kene tahan wad..balik klinik mkn ns lemak tp tak abis..SB pesan makan ubat then tido rehat..

Teringat kakngah ada ckp ptg semalam ada bawa mak gi wat terapi mesin kat Al-Jabbar..slps wat tu terus mak segar..tp pepagi ni mak muntah2 dan pening2...SB google rupanya betul lah itu adalah kesan sampingan sementara Mesin Terapi Elektrostatik Al- Jabbar tu..pesakit akan mengalaminya sbb proses kesan eletrostatik tu melibatkan proses pengaliran dalam darah..kalau ikut logik pun kan..badan kita dah lama sakit..then nk adapt ngan ubat..mestilah ada rasa tak selesa...kakngah ckp nk kene bawa mak gi terapi tu 2 kali lagi..sbb nk effective sekurang2nya rawatan dibuat 3 kali...dan alhamdulillah sumer tu free..tak payah bayar untuk rawatan setengah jam..

Hopefully kesan terapi ini hanya sementara aje..sbb mak tak selera mkn sgt..cian mak...Semoga mak bertambah sihat...

Gaya Tidur Anak Ibu..

Tidur masa umur 13 hari..




Hadeef berusia 1 Bulan..



Semasa berumur1 Bln Setengah..

Ni gaya masa umur 2 Bln..


Gaya anak ibu masa umur 3 bln lak...amik haaa..herot2 muka..siap kene bedung lagi tuh
 Masa umur 4 Bln..

Tidur masa 5 bulan ...


Tidur masa 6 bulan...
 Gaya tidur masa 7 bulan...



Dan yang terbaru...
 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 

tuuu dia...terbaekkk!!!ni umur 7 Bln Setengah...

Virgin Coconut Oil CATALYST

Sejak dua menjak ni SB tersgt2 la letih..badan rasa sgt penat..bangun tido pepagi kaki bagai dicucuk2..SB pon heran gak..napelah rasa penat sgt ni..SB cuba juga minum acai berry HAYATT..tp abis sekotak aje..mls nk beli lagi..LP yg tlg habiskan..SB duk google jumpa testimoni psl VCO CATALYST ni..dah lama sbnornya SB tahu psl ni tp skang baru tergerak hati nk beli...mudah-mudahan SB akan bertambah cergas dan sihat lps mkn suplemen ni...


SB risau ge sbb SB kan menyusukan Hadeef secara ekslusif kan, risau VCO ni ada side effect tp lega lps SB google dan jumpa ni:-

1. Adakah vco catalyst boleh dimakan bagi ibu mengandung?
Jawapan:Ye..Boleh dan digalakkan makan memandangkan kandungan vco catalyst adalah terdiri daripada bahan semulajadi iaitu virgin coconut oil dan bagus bagi ibu mengandung especially memberi tenaga sepanjang hari.

2. Adakah vco boleh dimakan bagi ibu menyusu?
Jawapan:Yea boleh dimakan bagi mereka yang menyusukan bayi.Ianya amat bagus dan bertindak sebagai milk booster dimana pertambahan susu badan akan berlaku. ia jugak bagus memandangkan kandungan asid lauric dalam vco adalah sama khasiat dgn susu ibu.

3. Adakan vco boleh dimakan bagi mereka yang sedang berpantang selepas bersalin?
Jawapan:Yea,boleh.ia membantu mempercepatkan proses penyembuhan selepas bersalin dan memberi tenaga kepada si ibu.

4. Adakah vco boleh dimakan bagi mereka yang menjalani pembedahan?
Jawapan:Ye,boleh dimakan dan tiada side effect.

5.Adakah vco sesuai untuk mereka yang mengalami masalah resdung dan juga jerawat?
Jawapan:Ia amat sesuai bagi mereka yang mempunyai alahan,alergic dan juga resdung.vco merupakan anti fungus dan ia akan membantu menyembuhkan masalah jerawat,resdung dan alergic dari dalam.Segala toxin dalam badan akan di keluarkan melalui sistem perkumuhan,dan juga pesakit akan mendapati jerawat mulai keluar dan akan kering dalam masa beberapa minggu,ianya dipanggil “healing crisis” dan pesakit perlu bersabar sehingga segala toxin yang tidak diperlukan dalam badan dikeluarkan.Pesakit dinasihatkan supaya mengambil air masak dalam kuantiti yang banyak bg mempercepatkan proses pembuangan toxin.

6. adakah collagen dan vco catalyst boleh di ambil ketika period?
Jawapan:Ya boleh di ambil dan tiada side effect.

7.Adakah vco boleh di ambil bersama supplement produk lain?
Jawapan:Boleh,tiada masalah.Ini kerana vco merupakan supplement kesihatan yang diperbuat daripada 100% minyak kelapa dara asli dan anda dinasihatkan supaya meminum air suam/kosong secukupnya bg mempercepatkan proses penyerapan minyak.

Pandu Uji Preve Baru

aiceh...mcmlah SB yg test drive..bukanler...sbenarnya SB jadi mokcik mem aje duk blkang..ahahah

PREVE kolor silver

ni tuan punyer kete posing...
  
jalan2 cari mkn sambil test naik kete baru..eheheh..

Bubur nasi pertama Hadeef

Masuk umur 6 bulan++, SB cuba bagi bubur nasi halus kat Hadeef, tp dia refuse,so SB hold dulu..biarlah dia x nak so x nak paksa..takut dia fobia lak...SB tgk dulu perkembangan dia perlahan2..lately kalau SB dan LP tgh mkn, sibuk nk duk dekat dan cara dia tgk kitaorg mkn cam terliur sgt...kesian kitaorg tgk...2 hari lepas SB cuba bagi dia bubur nasi halus+susu ibu...first trial nih...
  
Suapkan Hadeef bubur dlm byk ni..dia mkn dlm 20suap..byk gak..Alhamdulillah..Hadeef dah boleh makan!!!pasni ibu kene blajar wat puree lak..

 Sambil mkn sambil amik gambar, terkezut Hadeef..ahaaa.
 Abaikan gambar blur2..maklumlah sblah pegang kamera, sblah pegang sudu..

yeah..akhirnya Hadeef dah boleh mkn dgn jayanya...Alhamdulillah
abaikan brg2 bersepah diblkg ye..SB tgh memunggah brg..nk tukar lantai bilik tidur..

Hadeef 7 Bulan


Harini cukup Hadeef  7 bulan..alhamdulillah hadeef membesar dgn sihat...semoga terus membesar dgn sihat dan dijauhkan dari segala kemudaratan...Ya Allah..lindungilah kehidupan anakku ini...semoga terus membesar menjadi anak yg soleh.

Sekarang dah boleh duduk dlm walker dgn jayanya...ahahha...sblum ni cam takut2 jek..skang dah sengih2 dah...