16.04.2010 ..3 tahun dah berlalu...


Al-Fatihah buat Arwah Ayah SB..sekejap je masa berlalu..terasa cam baru aje terdgr2 suara Arwah..
Semoga Arwah Ayah ditempatkan bersama org2 beriman..SB akan slalu mendoakan Arwah..
Kdg2 hati berbunga2 bila bangun tidor sbb mimpikan Arwah malam tu..rasa cam mls nk bangun...rupanya bmimpi..

CUEPACS MINTA CUTI BALIK MENGUNDI UTK KAKITANGAN KERAJAAN

Alhamdulillah..baguslah gitu..terbuka juga hati CUEPACS ni, mmg bagus ar..memahami kehendak penjawat awam sekalian..ihii..kan bagus mcm ni..harap2 diluluskan ar..mari sama2 solat hajat yer..

baca sini

Betul juga tu..kalau keje Putrajaya nim tp nk balik mengundi di Trg Kelantan contohnya..alahai terpaksa mengambil cuti ..dah ler cam SB nim cuti x seberapa byk dah..mikir byk kali nim nk cuti ke tak...semoga harapan dari CUEPACS diperkenankan..AMIN...

credit: google image

Yuran baru taska naik RM450 seorang ???


Kuala Lumpur: Persatuan Pengusaha dan Pengasuh taska Berdaftar Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (PEPENTA WPKL) akan menaikkan yuran bulanan taska berikutan kos operasi meningkat selain memberi ruang kepada pengasuh memperoleh pendapatan lebih tinggi.

Presidennya, Hashim Ibrahim berkata, caj baru yang akan dikenakan bermula 1 Jun depan ialah pada kadar RM450, kenaikan antara RM150 hingga RM200 dengan beberapa pengubahsuaian taska sudah pun dicadangkan kepada pengusaha di sekitar Lembah Klang.

Katanya, bagi tujuan itu, satu memorandum sudah diserahkan kepada pejabat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak minggu lalu untuk memohon pertimbangan serta suntikan dana bagi meringankan beban pengusaha yang perlu membayar gaji minimum RM900 berkuat kuasa pada tarikh itu.


“Kita akur dengan arahan pelaksanaan kadar gaji itu, tetapi di peringkat pengusaha, kita memiliki kemampuan yang terhad kerana kos semakin tinggi. Jadi dalam mesyuarat baru-baru ini, kita buat keputusan untuk mengenakan RM450 seorang,” katanya ketika ditemui semalam.

Kenaikan itu katanya turut merangkumi yuran tahunan, kadar kerja lebih masa, transit sekolah rendah, tadika dan sekolah menengah.

“Setakat ini, sebahagian besar pengusaha berdaftar di Lembah Klang bersetuju untuk menaikkan yuran,” katanya.



GURLP!!

ini sudah parah nim!! naik lagi!! betul ke nih!!
aduhai ..nnt negara kita Malaysia jadi cam negara Korea lah, ada kuota beranak 2 org aje dlm satu family, takleh beranak reramai sbb kos sara hidup meningkat...ermm...bayangkan kalau ada 4 org ank kecik..beranak rapat2..sume duk taska..gaji bapak 2 ribu lebih, cukup2 wat bayor taska jelah..nk ambil maid kang ada plak kes dera budak lak..mcm2 ketakutan nnt..
abih tu gaji 2 ribu nk mkn apa?? mkn pasir??..
herm..goreng pasir pon sodap!!


yg miskin bertambah mikin...
BREJIHADLAH MENUJU KELANGSUNGAN KEHIDUPAN DUNIAWI!!..
dan jgn lupa kehidupan AKHIRAT juga..amin!!

MACAM KEMBAR KAN?

Terpesona ngan kecatikan dua beradik..kakak dan adik??
ha..yg kakak sebelah kiri adik opkosla sebelah kanan..serius diaorg cam kembar kan..sebijik sama copy paste..kakaknye Uqasha Rose adiknya Nelydia Rose..kedua2 nya pelakon skang nim....
Org berdarah kacuk2 ni mmg cantek comey hensem kan..hihi..padanlah Cik Ta kita berhajat nk ada anak ngan Zain Saidin..muwahahahahaha



Makan-makan di Padi House Galeria PJH, Presint 4

                   
Lunch time smlm  pergi makan kat Padi House, kat Galeria PJH, Presint 4
Tgk review org ramai pasal makanan kat sini, sume kata makanan sini best2..
So, jgn buang masa..kita terjah!

 Fuhh nasib sampai awal..tp takdelah kul 12.30, dlm kul 1 lebih ckit kitaorg sampai cini..
 dah ramai dah kat dalam nih..tengok deco2 dlm ni..menarik kan..santai je..
 Jgn citer byk, meh tgk apa yg kitaorg order utk lunch kami!!

HONEY LEMON - RM5.90

MEXICAN BEEF TACO -RM8.90

ICE LEMON TEA - RM4.90

CAPPUCINO -RM5.90

PADI HOUSE CHIC CHOP RICE -RM 9.90


THAI STYLE FISH FINGER RICE - RM10.90

CANTONESE STYLE HOR FUN - RM9.90

ANEKA JENIS KEK

Kesimpulan:
Makanan dia sume best la..padan ngan harga!!sedap!! buat masa ini...
dan dalam hati nak terjah lagi sini!!


bubbyeee..sekian buat kali ini..

AL-FATIHAH buat ARWAH FAUZIAH (gee)


Al-Fatihah buat keluarga kak gee..baru dapat tahu Kak Gee dah menghembuskan nafas terakhir pada pukul 9.55 pagi ini..Al-Fatihah buat beliau..smeoga beliau ditempatkan bersama2 org2 yg beriman..

Semoga Abg Abil tabah mengahdapi dugaan ini..SB yakin Abg Abil sangat2 redha sbb dia sgt bersedia utk segala kemungkinan yg menimpa kak gee..SB ni follower blog abg abil..tu yg tahu serba sedikit perkembangan arwah kak gee..

Satu aje SB sangat2 kagum...PENGORBANAN SUAMI yg amat berharga..semoga ada lebih ramai lagi suami2 seperti ini diluar sana..aminnn

Apa-apa update tgk kat facebook abg abil.



Hot Air Ballons 2013

Sabtu 30/3/2013

Mulanya cam mls nk pergi, tp ntah nape laju je gi siap2 , mandikan dak kecik Hadeef, then ajah babah dia kuar gi pesta belon udara panas ni..ntah berapa kali ntah even ni buat kat presint 2, putrajaya nim, baru kali ni tergerak hati nk pergi..saje nk bawak hadeef jenjalan niat hatinya...


penyudahnya kan..
kul 9.00 pagi kitaorg sampai sini..suasana cam dah ptg je..ngan ramainya manusia..mcm diaorg tidor berumahtangga kat sini aje..sana sini penuh org ramai..alahai..budak kecik hadeef sibuk nk turun berlari-larian..penah weh kejor mengejor..org lain tgk belon , SB dan LP main adegan kejor-mengejor laks..ahaksss..

jalan2 slow2 ke arah tasik, niat di hati nk breakfast di UMAI CAFE..sekali hamekk kau..penuh seat, sampaikn ada yg siap tunggu lagi..erm..tak jadiklah weh..patah balik..SB ngan letih sbb gi cari topi bdak hadeef jatuh lagi..nasib baik jumpa..tp sedih dah dilenyek2 org..and nampak jek dr jauh topi tu dilenyek2 org..ada je yg sial (boleh ke ckp gtu..huh..lantokk) sengaja lenyek topi hadeef tuh..dasar org tua tak reti base..(huh..biorlah..geram sgt nih)..SB kutip balik

Pukul 9.28 pagi, kitaorg balik....pantas tak kitaorg ada kt sini...dalma sejarah tu gi mana2 even tak sampai setengah jam

kesimpulan??!!
takde apa yg best pom, tgk gambor pom xde banyak..mls aiih nk bgambor lain sbb yg best hanya tgk belon yg besar sahaja..
yg lain2..jualan??..sama aje cam pasar2 mlm, manusia??!..teramatlah ramai...panas??!!cuaca amat panas mcm tgahri dah..pemanasan global lagikah??..

kesimpulan terbaekkk??!!
udah..tak payah gatal kaki lagilah nk gi even2 camni..kecuali dak kecik tu dah besar!!ahahaah