TONTON FILEM MELAYU : POLIS EVO

Dah berkurun lamanya tak jejak panggung wayang...kali ni hati membuak2 nk tgk jugak POLIS EVO gara2 rindu kampung halaman..yelah sbb penggambaran filem ni kan 80% dibuat di Terengganu, lagilahn semangat SB nk tgk..

Kebetulan lak tahun ni raya haji weolss tak balik raya haji, beraye di sini ajo...jadi persiapan khusus takde pun, tarikh 23 Sept 2015 SB bkerja mcm biasa, tapi biasalah bila ptg mood dah kelaut, plus plan nk beli brg2 dapur sikit memandangkan hari raya haji ramai bercuti, so kedai2 konpemla tutup kan, kene la wat stok utk masak dirumah, SB amik timeoff ptg tu, dah alang2 bjln cari bahan masak, terdetik nk nengok wayang..cadangan disokong LP lak..apa lagi laju2 gi GSC Alamanda, bawak skali budak terkedek2 Hadeef tuh


Kebetulan lagi hari Rabu tiket murah..belikan skali utk dak Hadeef
Excited plak 2 boys ni nk tgk tembak2

Sebelum wayang bergelap, sempat snap reaksi pertama kali Hadeef masuk panggung!! teruja bulat mata dia tgk TV BESOR katanya...terkejut kut sound kuat2..buntang mata tgk screen..haha..satu pkataan pn x cakap..terkesima tgk screen besor ke takut bunyi sound kuat nih??


Nak tahu apa jadi for the next 5 minute???
5 minit elok lps iklan bagai..

Hadeef pun zzzzzzzzzZZZZZZzzzzzzz.sweet dreams sampai 30 minit terakhir baru bangun, adegan tembak2 mengebom bagai sikit pun x terjaga..huhu..Nasib tiket murah nak oii..kalau x rugi jer..hehe

kesimpulannya SB bagi 4.5/ 5 star utk filem nih...Alhamdulillah ada gak pengubat ketandusan filem melayu yg berbaloi utk ditonton...Kipidap Ghaz Abu Bakar pengarah POLIS EVO..dongibab buat cerita2 bagus camni..walaupun masih byk juga lagi perlu diperbaiki...but sgt2 ok buat Malaysia yg dahagakan filem berkualiti utk tontonan seisi keluarga.

Utk makluman klasifikasi filem POLIS EVO ni 13PG ya, means boleh bawa anak dgn ditemani penjaga ya! skang ni kids 3 tahun keatas dah kene byr tiket juga!

bayangkan ptg raya tu penuh panggung sampai kedepan skali koo...rupanya ramkai juga yg x balik beraya atau mmg dah bermastatuin kat sini..haha..sangup je kut sbb tiket murah hari rabu plus mmg takde program lain ptg raya kan...ramai juga parents yg bawak kids skali..riuh!

InshaAllah , SB pun suggest sape nk g tgk..pergilah..InshaAllah berbaloi..cuma jgnla expectation tinggi sangat mcm nk nengok filem aksi hollywood hokeh..blum mampu sampai ke tahap tu...cuma aksi setaraf filem Thailand Bangkok dah mmg selari dah..dah boleh challenge dah..mmg best!!


adiousssssaaaaa..Selamat Menonton!

0 komen: